Kőbányai nemnormális: „lakók” elhallgatott önbíráskodásának esete
2018. szeptember 09. írta: Somlyódy Csaba

Kőbányai nemnormális: „lakók” elhallgatott önbíráskodásának esete

Alkalmatlanok kezébe adott, polgárait is semmibe vehetővé tevő teljhatalom csaknem emberéletbe került nemrég Kőbányán. Az elhallgatás (elhallgattatás), a pozíciónak megfelelő hozzáértés hiánya és a fidesznyik bűntetlenség állandó jelenléte sajnos rendetlenséget szül. És nem csak a köztereken, de fejekben is.

(Kép: illusztráció Forrás: Pixabay)

Megbukott a pedellus! Igen, Kőbányán vége a pedellusuralomnak. Ha befárad valaki a Polgármesteri, újonnan átadott hivatalba, az első emeleten lát egy tablót. A 2014-ben „végzett” képviselők tablóját. Látja az iskola igazgató, akkor még Kovács Róbertet, látja a tanári kart kissé kisebb képen, mint alpolgármesterek, és látja a nebulókat, mint képviselőket. Persze lehetne még jobban degradálni a jelen lévőket, hogy az ellenzéki képviselőket még kisebb fényképen ábrázolni.

Nos, ez eszembe juttatta, hogy a polgármester Úr az önkormányzatot is úgy fogja fel, mint egy iskolát. Vannak igazgatók, vannak tanárok és vannak nebulók. És még örült is neki. Pedig a törvény szerint nincs igazgató, nincs tanári kar, és főleg nincsenek megregulázandó nebulók.

Választott képviselők vannak, akiket a népképviseletre választottak, mint a polgármestert. A polgármesternek testületi ülésen nincs több joga, mint egy választott képviselőnek. Mégis Kőbányán órákat beszél és öt perc után elveszi a szót az ellenzéki képviselőtől. Hogy van ez a demokrácia? Amit szabad Jupiternek az nem szabad a kisökörnek demokrácia a FIDESZ szerint? Mikor ki akarom fejteni a véleményem, akkor csak öt perc van? Mikor hozsannázni kell, meg időkorlát nincs? Ez a demokrácia? Na bammeg FIDESZ! Szép kis vircsaft! És mindez a demokrácia látszata mögé bújva.

És most nézzük a legújabb botrányt, amit el akartak fedni. Lakók egy csoportja fegyveresen támadt két munkásra. Na ja, a munkások hangosak voltak, meg nagyképűek. Mindenféle rendőrségi igazolványokat lobogtattak, amiknek közük nem volt a munkavégzéshez. De akkor is, „bátorkodott” egy család csoportosan úgy gondolkodni, hogy igazságot tesz. Az ő általuk vélt igazságot.

Aztán előkerült az autóból a balta, meg a vascső. Nem tudom hány kőbányai család kelléktárában van balta és vascső a kocsiban, mert szerintem tisztességes család kocsijában egy sem, bármennyire is zavarjon a hanghatás valakit. Ez inkább csak bűnöző család kocsijából kerülhet elő, akik túlságosan biztosak a védettségükben. Na és pont ezt a családot védte a rendőrség hallgatással.

Egy bolti sajtlopás már a Blikk-ben van, ezt a gyilkossági kísérletet elfedte a rendőrség. Miért? Barát a család? Ki ez a család? Miért védték inkognitóval? Miért nem hozták nyilvánosságra napokon keresztül? Mi van a háttérben? Hol a másik kettő az ötből? Kiket védünk ki ellen? Kérdezik a helyiek.

Megnyugtatjuk őket, ez csak "rémhír", mint annyi minden a "fejlődő" Kőbányán. :)

süti beállítások módosítása